Slepičí ragú

Pokrm ze slepičího masa, zeleniny a žampionů, zjemněný žloutkem


3.071x
60 min

Ingredience

sůl
1 ksžloutek
1 kscibule
0.5 kscitron
0.5 ksslepice
nové koření
100 mlbílé víno
20 ghladká mouka
40 grostlinný tuk
2 lžícesterilované žampiony
celý černý pepř
100 gmražená zeleninová směs

Postup přípravy

Slepici uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Potom ji vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Na části tuku zpěníme cibuli, přidáme mraženou zeleninu a osmažíme. Potom podlijeme troškou vývaru ze slepice a dusíme doměkka. Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem a povaříme. Do povařeného základu přidáme dušenou zeleninu, žloutek, pokrájené žampiony a bílé víno. Necháme přejít varem, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisolíme. Nakonec vmícháme slepičí maso a pouze prohřejeme. Slepičí ragú podáváme s dušenou rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slepičí ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena