Slepičí ragú

Pokrm ze slepičího masa, zeleniny a žampionů, zjemněný žloutkem


3.071x
60 min

Postup přípravy

Slepici uvaříme v osolené vodě s kořením doměkka. Potom ji vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

Na části tuku zpěníme cibuli, přidáme mraženou zeleninu a osmažíme. Potom podlijeme troškou vývaru ze slepice a dusíme doměkka.

Ze zbytku tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem a povaříme. Do povařeného základu přidáme dušenou zeleninu, žloutek, pokrájené žampiony a bílé víno. Necháme přejít varem, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisolíme. Nakonec vmícháme slepičí maso a pouze prohřejeme.

Slepičí ragú podáváme s dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepičí ragú

Zpět na recept