Slepičí polévka Hubertus

Poněkud odlišná slepičí polévka.


2.977x
60 min

Ingredience

sůl
1.5 lžícemáslo
petrželka
1 kscibule
150 mlsmetana
0.3 ksslepice
30 gmáslo na smažení
1.5 lžícehladká mouka
mletý bílý pepř
100 ganglická slanina
100 gsterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
500 mlslepičí bujon

na ozdobu

30 gsádlo
100 gchléb

Postup přípravy

Očištěnou a opranou slepici dáme do vroucího vývaru a vaříme do poloměkka. V kastrole osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky slaniny, papriku, pepř, sůl, podlijeme troškou vývaru. Do tohoto základu přendáme povařenou slepici a dusíme doměkka. Když je měkká, vyjmeme ji, do polévky přidáme umletý hrášek, podlijeme zbylým vývarem, zahustíme připravenou jíškou z másla a mouky a asi 15 minut povaříme. Pak polévku scedíme, zjemníme smetanou, přidáme na kostky pokrájené slepičí maso a jemně usekanou petrželku. Před podáváním vložíme do slepičí polévky Hubertus na kostičky nakrájený a na sádle osmažený chléb.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slepičí polévka Hubertus

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena