Slepičí polévka Hubertus

Poněkud odlišná slepičí polévka.


2.977x
60 min

Postup přípravy

Očištěnou a opranou slepici dáme do vroucího vývaru a vaříme do poloměkka. V kastrole osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky slaniny, papriku, pepř, sůl, podlijeme troškou vývaru. Do tohoto základu přendáme povařenou slepici a dusíme doměkka.

Když je měkká, vyjmeme ji, do polévky přidáme umletý hrášek, podlijeme zbylým vývarem, zahustíme připravenou jíškou z másla a mouky a asi 15 minut povaříme.

Pak polévku scedíme, zjemníme smetanou, přidáme na kostky pokrájené slepičí maso a jemně usekanou petrželku.

Před podáváním vložíme do slepičí polévky Hubertus na kostičky nakrájený a na sádle osmažený chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepičí polévka Hubertus

Zpět na recept