Slepice v zelenině

Slepici podáváme s houskovými knedlíky a jemnou smetanovou omáčkou, do které se přidávalo víno.


3.0683x
120 min

Ingredience

50 gslanina
- -olej
- -sůl
- -máslo
0.5 ksceler
0.5 kscitron
- -mouka hladká
1 ksmrkev
1 kspetržel
250 mlsmetana kysaná
- -pepř mletý
1 ksslepice
1 sklenkavíno bílé
1 kostkamasox
- -bobkový list
- -nové koření

Postup přípravy

Slepici naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Rozškvaříme slaninu, na které maso z obou stran opečeme dočervena. Do výpeku přidáme máslo, koření, kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky, půlku citronu a všechno osmahneme. Zalijeme horkou vodou a vínem, přidáme kostku masoxu a porce slepice a dusíme pod pokličkou nebo v papiňáku doměkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Vyjmeme citron a omáčku rozmixujeme dohladka. Potom ji vrátíme zpět a povaříme. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přisladit, vložíme znovu maso, prohřejeme a podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice v zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.