Slepice v zelenině

Slepici podáváme s houskovými knedlíky a jemnou smetanovou omáčkou, do které se přidávalo víno.


3.0683x
120 min

Postup přípravy

Slepici naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Rozškvaříme slaninu, na které maso z obou stran opečeme dočervena. Do výpeku přidáme máslo, koření, kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky, půlku citronu a všechno osmahneme. Zalijeme horkou vodou a vínem, přidáme kostku masoxu a porce slepice a dusíme pod pokličkou nebo v papiňáku doměkka. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Vyjmeme citron a omáčku rozmixujeme dohladka. Potom ji vrátíme zpět a povaříme. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přisladit, vložíme znovu maso, prohřejeme a podáváme s houskovými knedlíky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice v zelenině

Zpět na recept