Slepice v rýži

Kousky slepičího masa v kořeněné omáčce s žampióny a chřestem podáváme v kopečku rýže.


3.1614x
120 min

Ingredience

- -olej
- -sůl
- -máslo
- -petrželka
1 ksžloutek
1 kscibule
200 gžampióny
1 kscitron
1 konzervachřest
- -mouka hladká
1 hrnekrýže
- -kari
- -pepř mletý
1 ksslepice
250 mlvíno bílé
- -zelenina kořenová
- -paprika mletá
- -koření grilovací

Postup přípravy

Slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, kořenovou zeleninu, nakrájenou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Slepici vykostíme, nakrájíme na menší kousky. Uděláme žlutou jíšku, kterou rozředíme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme nakrájené žampióny, na kousky nakrájený chřest a vaříme.Postupně přidáme víno, citronovou šťávu, koření a nakonec kousky masa. Rýži propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme půl litrem vody, osolíme a dusíme asi 15 minut. Podáváme tak, že v rýži uděláme jamku, naplníme ji omáčkou s masem a posypeme petrželkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice v rýži

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.