Slepice s nádivkou

Slepici s nádivkou z drůbežích jater můžete také zapéct s rýží a omáčkou v troubě.


3.0637x
120 min

Postup přípravy

Nejprve si uděláme nádivku! Na oleji si orestujeme na kousky nakrájená játra, cibulku, nastrouhaný česnek, na nudličky nakrájený salám, přidáme petrželku, vymačkaný rohlík, vejce, sůl, kari a vše promícháme. Kdyby byla nádivka moc řídká zahustěte jí strouhankou. Tuto nádivku nacpeme do slepice, otvor zašijeme, slepici dáme do papiňáku, zalijeme vařící vodou a chvíli vaříme. Pěnu sebereme, uzavřeme poklici a uvaříme doměkka, potom slepici vyjmeme. Uděláme si světlou jíšku, zředíme vývarem a povaříme, ve smetaně rozmícháme žloutky a zamícháme do omáčky, dochutíme, solí, pepřem a citronem povaříme. Slepici naporcujeme i s nádivkou a podáváme přelitou omáčkou s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice s nádivkou

Zpět na recept