Slepice s nádivkou

Slepici s nádivkou z drůbežích jater můžete také zapéct s rýží a omáčkou v troubě.


3.0637x
120 min

Ingredience

- -česnek
- -olej
- -sůl
1 ksvejce
- -máslo
- -petrželka
2 ksžloutek
1 kscibule
2 dlsmetana
1 kscitron
- -mouka hladká
250 grýže
- -kari
- -pepř mletý
1 ksslepice
1 ksjátra drůbeží
0.5 lvývar slepičí
100 gsalám měkký
1 ksrohlík

Postup přípravy

Nejprve si uděláme nádivku! Na oleji si orestujeme na kousky nakrájená játra, cibulku, nastrouhaný česnek, na nudličky nakrájený salám, přidáme petrželku, vymačkaný rohlík, vejce, sůl, kari a vše promícháme. Kdyby byla nádivka moc řídká zahustěte jí strouhankou. Tuto nádivku nacpeme do slepice, otvor zašijeme, slepici dáme do papiňáku, zalijeme vařící vodou a chvíli vaříme. Pěnu sebereme, uzavřeme poklici a uvaříme doměkka, potom slepici vyjmeme. Uděláme si světlou jíšku, zředíme vývarem a povaříme, ve smetaně rozmícháme žloutky a zamícháme do omáčky, dochutíme, solí, pepřem a citronem povaříme. Slepici naporcujeme i s nádivkou a podáváme přelitou omáčkou s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice s nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.