Slepice na víně se žampiony

Dušená slepice v omáčce z rajčat a červeného vína.


2.91028x
60 min
1×

Postup přípravy

Slepici omyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme dozlatova.

Maso vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme porce slepice, podlijeme vývarem a dusíme. Během dušení přilijeme víno a přidáme rajčatový protlak. Když je slepice měkká, přidáme na másle podušené žampiony a ještě chvilku podusíme.

Slepici na víně se žampiony podáváme s přílohou podle chuti. Slepice s omáčkou je nejlepší teplá.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na víně se žampiony

Zpět na recept