Dušená slepice v omáčce z rajčat a červeného vína.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1028x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 stroužky
česnek
3 lžíce
olej
sůl
vývar
1 lžíce
máslo
1 ks
cibule
1 lžíce
rajčatový protlak
1 ks
slepice
250 g
žampiony
2 dl
červené víno
mletý černý pepř
Postup přípravy
Slepici omyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme dozlatova.
Maso vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme porce slepice, podlijeme vývarem a dusíme. Během dušení přilijeme víno a přidáme rajčatový protlak. Když je slepice měkká, přidáme na másle podušené žampiony a ještě chvilku podusíme.
Slepici na víně se žampiony podáváme s přílohou podle chuti. Slepice s omáčkou je nejlepší teplá.