Slepice na víně se žampiony

Dušená slepice v omáčce z rajčat a červeného vína.


2.91028x
60 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
sůl
vývar
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícerajčatový protlak
1 ksslepice
250 gžampiony
2 dlčervené víno
mletý černý pepř

Postup přípravy

Slepici omyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme dozlatova.

Maso vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme porce slepice, podlijeme vývarem a dusíme. Během dušení přilijeme víno a přidáme rajčatový protlak. Když je slepice měkká, přidáme na másle podušené žampiony a ještě chvilku podusíme.

Slepici na víně se žampiony podáváme s přílohou podle chuti. Slepice s omáčkou je nejlepší teplá.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na víně se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.