Vaření.czReceptySlepice na víně se žampiony

Slepice na víně se žampiony

Dušená slepice v omáčce z rajčat a červeného vína.


2.91028x
60 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
sůl
vývar
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícerajčatový protlak
1 ksslepice
250 gžampiony
2 dlčervené víno
mletý černý pepř

Postup přípravy

Slepici omyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme porce slepice, podlijeme vývarem a dusíme. Během dušení přilijeme víno a přidáme rajčatový protlak. Když je slepice měkká, přidáme na másle podušené žampiony a ještě chvilku podusíme. Slepici na víně se žampiony podáváme s přílohou podle chuti. Slepice s omáčkou je nejlepší teplá.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slepice na víně se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena