Vaření.czReceptySlepice na paprice s žemlovými knedlíky

Slepice na paprice s žemlovými knedlíky

Slepička ve smetanově paprikové omáčce.


2.9965x
90 min
1×

Ingredience

omáčka

sůl
2 kscibule
50 gsádlo
1 lvoda
1 ksslepice
200 mlsmetana ke šlehání
7 gmletá sladká paprika
hotová jíška

příloha

3 ksvejce
300 mlmléko
350 gžemle
3 lžícesekaná petrželka
50 ghrubá mouka

na obalení

15 gmáslo
50 ghladká mouka

Postup přípravy

Slepici rozdělíme na čtyři díly. Osolíme je a obalíme v paprice. Na sádle opečeme dozlatova nasekanou cibuli a přidáme čtvrtky slepice, krátce opečeme a zalijeme vodou. Slepici dusíme doměkka a šťávu zahustíme jíškou. Krátce provaříme a zjemníme smetanou na šlehání. Slepici na paprice dochutíme a přecedíme. Zatím si připravíme knedlíky. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilijeme těstíčko připravené ze žloutků, mléka, soli, mouky, sněhu z bílků a petrželová natě. Těsto na knedlíky zlehka promícháme. Zabalíme do alobalu promaštěného máslem a vytvoříme váleček o průměru asi 5 - 7 cm. Žemlové knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 15 minut. Slepici na paprice podáváme s žemlovými knedlíky nakrájenými na plátky.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slepice na paprice s žemlovými knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena