Slepici rozdělíme na čtyři díly. Osolíme je a obalíme v paprice.
Na sádle opečeme dozlatova nasekanou cibuli a přidáme čtvrtky slepice, krátce opečeme a zalijeme vodou. Slepici dusíme doměkka a šťávu zahustíme jíškou. Krátce provaříme a zjemníme smetanou na šlehání. Slepici na paprice dochutíme a přecedíme.
Zatím si připravíme knedlíky. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilijeme těstíčko připravené ze žloutků, mléka, soli, mouky, sněhu z bílků a petrželová natě. Těsto na knedlíky zlehka promícháme. Zabalíme do alobalu promaštěného máslem a vytvoříme váleček o průměru asi 5 - 7 cm. Žemlové knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 15 minut.
Slepici na paprice podáváme s žemlovými knedlíky nakrájenými na plátky.