Slepice na paprice s žemlovými knedlíky

Slepička ve smetanově paprikové omáčce.


2.9965x
90 min
1×

Postup přípravy

Slepici rozdělíme na čtyři díly. Osolíme je a obalíme v paprice.

Na sádle opečeme dozlatova nasekanou cibuli a přidáme čtvrtky slepice, krátce opečeme a zalijeme vodou. Slepici dusíme doměkka a šťávu zahustíme jíškou. Krátce provaříme a zjemníme smetanou na šlehání. Slepici na paprice dochutíme a přecedíme.

Zatím si připravíme knedlíky. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilijeme těstíčko připravené ze žloutků, mléka, soli, mouky, sněhu z bílků a petrželová natě. Těsto na knedlíky zlehka promícháme. Zabalíme do alobalu promaštěného máslem a vytvoříme váleček o průměru asi 5 - 7 cm. Žemlové knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 15 minut.

Slepici na paprice podáváme s žemlovými knedlíky nakrájenými na plátky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice na paprice s žemlovými knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká