Slepice jako bažant

Slepice prošpikovaná slaninou přelitá omáčkou.


3.01127x
90 min

Ingredience

100 gslanina
sůl
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 ksceler
jalovec
1 ksslepice
hladká mouka
citronová šťáva
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy

Očištěnou slepici prošpikujeme částí slaniny a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na klínky, celer na kostky.

V pekáči rozehřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli, celer, koření a osmažíme. Na restovanou zeleninu položíme připravenou slepci, zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě za občasného polévání šťávou a podlévání.

Slepici jako bažanta dopečeme bez pokličky dozlatova. Šťávu necháme vysmahnout, slepici vyjmeme a naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.

Porce upečené slepice přelijeme šťávou a podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným dušeným zelím.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice jako bažant

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.