Šlehačkoví medvídci

Cukroví ze šlehačky je krásně křehké.


4.715x
75 min
3×

Postup přípravy

Povolené máslo vyšleháme s cukrem, přidáme smetanu a mouku. Pro chuť dodáme trochu vanilkové tresti nebo použijeme vanilkový lusk. Těsto ze šlehačky necháme odležet v chladu, zabalené v potravinářské fólii.

Šlehačkové těsto rozválíme na tenký plát, vál samozřejmě dostatečně pomoučníme. Vykrajujeme medvídky, ale samozřejmě i jiné tvary.

Šlehačkové medvídky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Při pečení se nám cukroví trochu "nafoukne".

Ještě horké šlehačkové medvídky obalujeme v moučkovém cukru. Recept je asi na 40 menších kousků.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlehačkoví medvídci

Zpět na recept