Šlehačkové koláčky

Recept na výborné cukroví z jednoho základního těsta, které můžeme obměnit oříšky, druhé s kakaem a to třetí bude bílé.


2.91009x
45 min

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme povolit. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Přidáme máslo, žloutky, šlehačku a vypracujeme hladké těsto. Šlehačkové těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odpočinout v lednici.

Zatím si nameleme ořechy a vymažeme plechy.

Odpočinuté těsto rozdělíme na 3 díly. Do jednoho zapracujeme kakao, do druhého ořechy a třetí necháme bílé. Každý díl těsta samostatně vyválíme na pomoučené pracovní desce asi na tloušťku 5 mm. Formičkami vykrajujeme z těsta různé tvary. Šlehačkové koláčky klademe připravené plechy a pečeme v mírně předehřáté troubě.

Vanilkový cukr smícháme s moučkovým. Upečené šlehačkové koláčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlehačkové koláčky

Zpět na recept