Vaření.czReceptyŠlehačková bábovka s karamelkami

Šlehačková bábovka s karamelkami

Jednoduchá a rychlá smetanová bábovka s chutí karamelu.


4.133x
60 min
3×

Ingredience

4 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
250 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
250 ghladká mouka
1 kscitron (pomeranč)
1 kelímeksmetana ke šlehání (250ml)
2 lžícekakao (skořice)
10 kskaramelka

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

na ozdobu

čokoládová poleva

Postup přípravy

Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme smetanu, citronovou (pomerančovou) kůru i šťávu, vanilkový cukr a promícháme. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto rozdělíme na tři části. Jednu necháme bílou, druhou obarvíme kakaem (nebo ochutíme skořicí) a do třetí vmícháme nahrubo nastrouhané karamelky. Formu vymažeme i vysypeme a střídavě naplníme těstem. Těsto uhladíme směrem od prostředka ke krajům. Šlehačkovou bábovku s karamelkami pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180°C. 10 minut před dokončením bábovku špejlí vyzkoušíme (jestli moc nelepí) a formu přikryjeme alobalem. Bábovku necháme ve formě částečně vychladnout a pak ji vyklopíme. Zcela vychladlou bábovku přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šlehačková bábovka s karamelkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena