Šlehačková bábovka 1

Základ tohoto receptu tvoří šlehačka, díky ní je bábovka vláčná a chutná nejen k odpolední kávě.


3.539x
60 min
4×

Postup přípravy

Vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem ušleháme ručním mixérem do pěny. Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva. Postupně přidáváme šlehačku a mouku do hmoty z vajec a cukru. Šleháme zhruba 15 minut.

Těsto na šlehačkovou bábovku rozdělíme na dvě části, větší část zůstane světlá a do menší části přidáme kakao se špetkou skořice.

Máslem vymažeme bábovkovou formu a vysypeme hrubou moukou. Střídavě klademe obě těsta do formy. Šlehačkovou bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě asi 35 minut.

Upečenou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a ocukrujeme nebo ozdobíme polevou.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlehačková bábovka 1

Zpět na recept