Recept na chutný slaný závin z listového těsta, který se skvěle hodí k vínu. Připravit ho můžeme ji jako pohoštění na oslavách či na Silvestra.
Hodnocení
4.9
/ 5 (29x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Na potření
Vejce
Ostatní
Šunka100 g
Parmazán100 g
Listové těsto1 balíček
Anglická slanina100 g
Rajčatový protlak1/2 sklenky
Podle chuti
Oregano
Jarní cibulka
Podle potřeby
Kapie sterilovaná
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Potřeme rajčatovým pyré se zeleninou a posypeme sušeným oreganem nebo kořením na pizzu. Podle chuti můžeme posypat nadrobno nakrájenou jarní cibulí či pórkem.
Sterilovanou kapii necháme okapat, parmazán nahrubo nastrouháme. Na připravený plát střídavě poklademe šunku a slaninu, přidáme proužky sterilované kapie a nakonec zasypeme nastrouhaným parmazánem.
Opatrně svineme do závinu.
Slavnostní listový závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Slavnostní listový závin necháme trochu vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. Je to ideální chuťovka k vínu či pivu nejen při silvestrovských oslavách.