Slavnostní kapr

Recept na oblíbeného kapra s jednoduchou přípravou.


3.97x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
500 gbrambory
4 snítkytymián
1 kscitron
2 kgkapr
4 ksbobkový list
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
125 mlsuché bílé víno
2 ksčervená cibule
1 lžícečerstvá petrželka
2 ksbílá cibule

podle chuti

sůl

podle potřeby

rybí vývar
kukuřičná mouka

Postup přípravy

Vykuchaného a omytého kapra bez šupin potřeme zevnitř i zvenku citronovou šťávou a solí. Do kapra vložíme několik snítek tymiánu a bobkové listy. Kapra necháme 30 minut odpočinout. Pak jej obalíme dobře v mouce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a dáme vařit na pár minut, ne do úplného změknutí. Oloupanou cibuli a papriky nakrájíme na proužky. Česnek nasekáme na jemno a posypeme po celém kapru. Kapra vložíme do vhodného pekáčku. Okolo kapra uložíme zeleninu. Směs zalijeme bílým vínem. Kapra vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 40 - 50 minut dokřupava. Podle potřeby podléváme vývarem. Slavnostního kapra postavíme na tác (snažíme se) a okolo posypeme zeleninou. Slavnostního kapra podáváme ihned jako hlavní chod.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slavnostní kapr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena