Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme rybím vývarem a 10 minut povaříme. Poté obsah v hrnci rozmixujeme. Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Avokádo vložíme do polévky, přisypeme nasekaný kopr, přidáme smetanu, smetanový křen, vermut, sůl a pepř. Bramborovou polévku znovu důkladně prošleháme a podle potřeby ještě dochutíme. Uzeného lososa nakrájíme na úzké kousky. Slavnostní bramborovou polévku servírujeme v hlubokých talířích, zdobíme uzeným lososem a snítkou kopru. Polévku podáváme horkou.
Foto: Shutterstock.com
Únorové menu: 7 pokrmů, které dokonale zahřejí a zasytí
Únor je jedním z nejmrazivějších měsíců v roce. Žádá si nejen teplé oblečení, ale i zahřátí zevnitř - volbou správných pokrmů. Dopřejte tělu husté polévky, luštěniny, ale i pikantní jídla z jednoho hrnce. Vybrali jsme pro vás 7 receptů, které nezklamou.
Autor:100