1 kg | brambory | |
1 ks | avokádo | |
2 cl | vermut | |
300 g | kysaná smetana | |
1.5 l | rybí vývar | |
1 lžíce | smetanový křen | |
1 svazek | čerstvý kopr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
na ozdobu | ||
100 g | uzený losos |
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme rybím vývarem a 10 minut povaříme. Poté obsah v hrnci rozmixujeme. Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Avokádo vložíme do polévky, přisypeme nasekaný kopr, přidáme smetanu, smetanový křen, vermut, sůl a pepř. Bramborovou polévku znovu důkladně prošleháme a podle potřeby ještě dochutíme. Uzeného lososa nakrájíme na úzké kousky. Slavnostní bramborovou polévku servírujeme v hlubokých talířích, zdobíme uzeným lososem a snítkou kopru. Polévku podáváme horkou.
Foto: Shutterstock.com
Únorové menu: 7 pokrmů, které dokonale zahřejí a zasytí
Únor je jedním z nejmrazivějších měsíců v roce. Žádá si nejen teplé oblečení, ale i zahřátí zevnitř - volbou správných pokrmů. Dopřejte tělu husté polévky, luštěniny, ale i pikantní jídla z jednoho hrnce. Vybrali jsme pro vás 7 receptů, které nezklamou.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena