Recept na slavnostní bramborovou polévku z rybího vývaru, kterou zdobíme kousky lososa.
1 kg | brambory |
1 ks | avokádo |
2 cl | vermut |
300 g | kysaná smetana |
1.5 l | rybí vývar |
1 lžíce | smetanový křen |
1 svazek | čerstvý kopr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
na ozdobu | |
100 g | uzený losos |
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme rybím vývarem a 10 minut povaříme. Poté obsah v hrnci rozmixujeme. Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Avokádo vložíme do polévky, přisypeme nasekaný kopr, přidáme smetanu, smetanový křen, vermut, sůl a pepř. Bramborovou polévku znovu důkladně prošleháme a podle potřeby ještě dochutíme. Uzeného lososa nakrájíme na úzké kousky. Slavnostní bramborovou polévku servírujeme v hlubokých talířích, zdobíme uzeným lososem a snítkou kopru. Polévku podáváme horkou.
Foto: Shutterstock.com
Únorové menu: 7 pokrmů, které dokonale zahřejí a zasytí
Únor je jedním z nejmrazivějších měsíců v roce. Žádá si nejen teplé oblečení, ale i zahřátí zevnitř - volbou správných pokrmů. Dopřejte tělu husté polévky, luštěniny, ale i pikantní jídla z jednoho hrnce. Vybrali jsme pro vás 7 receptů, které nezklamou.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena