Slávky po Bulharsku

Jednoduše připravené mořské slávky. Hlavně pokud jste na dovolené v Bulharsku, neváhejte a vyzkoušejte je!


3.148x
60 min

Postup přípravy

Slávky sbíráme na útesech, nejlepší jsou v hloubce 2 - 3 m.

Na kombinovaný gril na dřevěné uhlí dáme kotlík s vodou, slávky nečistíme, řasy na nich dávají typické aroma. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Nedejte se odradit odérem při vaření ve vodě. Skvělá chuť po grilování překvapí.

Masitý obsah slávek vyjmeme a propláchneme sladkou! vodou. Poklademe na aluminiovou grilovací misku, mezi ně rozložíme celé papriky "kozí rohy" a vydatně zakapeme olejem.

Slávky jsou hotové, když papriky začínají mírně hnědnout.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slávky po Bulharsku

Zpět na recept