Slaný závin s rýžovo-masovou náplní

Vyzkoušejte recept na pikantní chuťovku z listového těsta s rýžovo-masovou náplní. Pikantní závin podáváme při posezení s přáteli k pivu nebo vínu, bude skvěle chutnat třeba při zahradím grilování.


4.712x
90 min

Postup přípravy

Rýži propláchneme a uvaříme ve větším množství osolené vody doměkka. Pak rýži scedíme, necháme okapat a vychladnout. Oloupaný česnek a očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno.

Na horkém oleji opečeme za stálého míchání mleté maso. Maso musí být rozmělněné na kousky a opečené dorůžova. Potom k masu vmícháme česnek, cibulku a kmín. Vše ještě krátce orestujeme a jakmile cibulka zavadne, vmícháme rýži, italskou omáčku Sugo a chilli omáčku. Směs podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku a necháme vychladnout.

Mezitím si rozložíme pláty listového těsta, rozšleháme vejce se solí, plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme asi na 190 °C.

Vychladlou masovou směs navršíme do středu těsta, které důkladně uzavřeme do závinu, potřeme vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v horké troubě dozlatova.

Vychladlý slaný závin s rýžovo-masovou náplní nakrájíme na plátky a podáváme při posezení s přáteli jako chuťovku k vínu nebo pivu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin s rýžovo-masovou náplní

Zpět na recept