Slaný závin s anglickou slaninou

Recept na velmi chutný slaný závin, který lze použít jako předkrm a také jako jednoduchou večeři.


4.58x
75 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Kuřecí maso nebo šunku nakrájíme na menší kousky. Eidam nastrouháme na jemno.

Listové těsto rozválíme do potřebného tvaru, potřeme kečupem a na to dáváme postupně všechny připravené suroviny - nakrájenou cibuli, papriku, rajčata, kuřecí maso nebo šunku a nastrouhaný eidam. Nakonec vše posolíme a zavineme.

Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 40 minut při 160 °C, dokud není povrch zlatavý.

Slaný závin s anglickou slaninou můžeme podávat jako předkrm i večeři.
user-icon

autor andus


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin s anglickou slaninou

Zpět na recept