Vaření.czReceptySlaný vegetariánský závin

Slaný vegetariánský závin

Rychlý recept na bezmasý slaný závin se zeleninou a dvěma druhy sýra.


5.07x
60 min
1×

Ingredience

na potření

1 ksvejce

náplň

1-2 paprika
2 kscibule
2 ksrajče
100 gniva
200 geidam
1 větvičkalibeček

těsto

1 balíčeklistové těsto

podle potřeby

polohrubá mouka

podle chuti

koření na steak
koření na pizzu

na ozdobu

1 hrstlněná semínka

Postup přípravy

Rajčata, cibule a papriky nakrájíme na slabá kolečka. Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nakrájíme na velmi drobno, aby se nám krásně roztekla. Libeček nasekáme nadrobno. Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Když už je dostatečně rozmrzlé, pomoučníme si polohrubou moukou pracovní plochu a obě těsta rozválíme na obdélník silný asi 3 mm. Když máme těsto rozválené, nejprve ho posypeme strouhaným eidamem, aby se nám spodek dobře zatavil a nevytekl. Poté naplníme zeleninou a nivou. Nakonec zase zasypeme strouhaným sýrem a okořeníme podle chuti. Já používám koření na pizzu a steakové koření. Opatrně zavineme, aby nějaká surovina neproděravěla těsto a hlavně, aby nám závin nevytekl. Závin opatrně přeneseme na plech. Oddělíme si žloutek od bílku. Žloutek rozmícháme a potřeme s ním nohavice. Nakonec posypeme závin lněnými semínky. Slaný závin pečeme v troubě při 220 °C asi 15 minut. Každá trouba je ale jiná, tak to chce vypozorovat tu dobu, kdy už by mohl být hotový. Slaný vegetariánský závin můžeme podávat vlažný nebo studený. Jedná se o výborný překrm nebo chuťovku pro různé příležitosti.
user-icon

autor Sabina B

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slaný vegetariánský závin

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena