Vaření.czReceptySlaný šnek plněný špenátem a sýrem

Slaný šnek plněný špenátem a sýrem

Recept na chuťovku z domácího taženého těsta, které plníme čerstvým špenátem a sýrem.


3.432x
60 min

Ingredience

náplň

2 stroužkyčesnek
1-2 lžícemáslo
1 kscibule
80 mlsmetana
80 gparmazán
300 gčerstvý listový špenát

těsto

2 lžičkysůl
100 mlslunečnicový olej
300 ghladká mouka
100 mlvlažná voda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, kterou osolíme a do středu uděláme důlek. Pak postupně vlijeme olej a vlažnou vodu a vše dobře propracujeme v hladké lesklé těsto, které zakryjeme a necháme 20 minut při pokojové teplotě odležet. Mezitím si připravíme náplň. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Poté vmícháme očištěný špenát, vše osolíme a krátce podusíme. Nakonec špenát zjemníme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z tepla a zahustíme sýrem. Náplň podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Odležené těsto rozválíme na obdélníkový plát, který potřeme olejem a ručně vytáhneme do co nejtenčího plátu. Plát poklademe náplní a zarolujeme do dlouhého "hada", kterého svineme na plechu vyloženém pečícím papírem do tvaru šneka. Povrch slaného šneka potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 170 °C dorůžova. Upečeného slaného šneka plněného špenátem a sýrem nakrájíme na porce a podáváme teplé s čerstvou zeleninou. Chuťovka chutná i zastudena k vínu nebo pivu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slaný šnek plněný špenátem a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena