Slaný karamel

Recept na úžasný slaný karamel, který používáme ke zdobení, plnění, ale i jen tak na mlsání.


4.19x
25 min

Postup přípravy

Na silnostěnnou pánev vsypeme veškerý cukr a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit. Dáváme velký pozor, aby se nám karamel nepřipálil. Poté opatrně přilijeme horkou vodu a horkou smetanu ke šlehání. Postupujeme opatrně, protože karamel začne prskat a pěnit.

Plamen stáhneme na mírnou teplotu a za stálého míchání prohříváme, dokud není karamel krásně hladký. Chce to trochu trpělivosti. Na závěr do karamelu přidáme hrubozrnnou sůl.

Hotový slaný karamel plníme do uzavíratelných sklenic a uložíme do chladu. Ihned po přípravě je také vhodný ke zdobení dortů, dezertů apod. Skvěle chutná na palačinkách, lívancích a je výtečnou pochoutkou i jen tak na mlsání.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný karamel

Zpět na recept