Listové těsto rozválíme na tenký plát (čtverec) a rádýlkem nakrájíme na obdélníky velikosti plátkového sýru nebo slaniny. Jednotlivé obdélníky potřeme kečupem, na každý položíme plátek anglické slaniny a plátek sýru.
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo, ředkvičky očistíme a rozčtvrtíme.
Na jednotlivé roládky dáme čtvrtku ředkvičky a kupičku kedlubny. Okraje obdélníků těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, roládky opatrně svineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Roládky na plechu potřeme celé vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do zezlátnutí.
Slané roládky jsou dobré teplé, ale i studené. Z jednoho těsta uděláme 24 roládek, záleží na velikosti.