Slané roládky

Pro přátele můžete připravit jednoduché a rychlé roládky plněné anglickou, sýrem a zeleninou.


4.418x
35 min
1×

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenký plát (čtverec) a rádýlkem nakrájíme na obdélníky velikosti plátkového sýru nebo slaniny. Jednotlivé obdélníky potřeme kečupem, na každý položíme plátek anglické slaniny a plátek sýru.

Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo, ředkvičky očistíme a rozčtvrtíme.

Na jednotlivé roládky dáme čtvrtku ředkvičky a kupičku kedlubny. Okraje obdélníků těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, roládky opatrně svineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Roládky na plechu potřeme celé vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do zezlátnutí.

Slané roládky jsou dobré teplé, ale i studené. Z jednoho těsta uděláme 24 roládek, záleží na velikosti.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané roládky

Zpět na recept