Slané preclíky

Recept na pohankové preclíky. Mouku mícháme v poměru jeden díl pohankové mouky a jeden díl hladké mouky.


3.0208x
120 min

Postup přípravy

Mouku smícháme, prosijeme a spolu s máslem, solí a trochou smetany zpracujeme v těsto.

Z těsta "uždibujeme" kousky a z nich válíme dlouhé tenké válečky. Z válečků tvarujeme preclíky. Hotové preclíky pokládáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme dorůžova.

Smícháme trochu mouky, hrubé soli a vody, touto směsí postříkáme preclíčky, dáme na vymaštěný plech a ještě na pár minut vložíme do předehřáté trouby.

Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slané preclíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena