Slané preclíky

Recept na pohankové preclíky. Mouku mícháme v poměru jeden díl pohankové mouky a jeden díl hladké mouky.


3.0208x
120 min

Postup přípravy

Mouku smícháme, prosijeme a spolu s máslem, solí a trochou smetany zpracujeme v těsto.



Z těsta "uždibujeme" kousky a z nich válíme dlouhé tenké válečky. Z válečků tvarujeme preclíky. Hotové preclíky pokládáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme dorůžova.



Smícháme trochu mouky, hrubé soli a vody, touto směsí postříkáme preclíčky, dáme na vymaštěný plech a ještě na pár minut vložíme do předehřáté trouby.



Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané preclíky

Zpět na recept