Slané lámání

Maďarský recept mojí tety na brynzové lámání hodící se např. k vínu.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Mouku, tuk (máslo nebo Heru), brynzu, žloutek a droždí ručně nebo v robotu propracujeme v těsto, které se nechá 1 hodinu kynout. Těsto rozdělíme na 3 - 4 bochánky, rozválíme na 3 - 4 plechy (podložené pečícím papírem). Můžeme potřít vejcem a posypat kmínem. Lze posypat i brynzou. I do těsta se dá přidat kmín, kdo má rád, může vyzkoušet římský. Slané lámání upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené placky lehce rozlámeme na talíře a podáváme. Velmi dobře chutná slané lámání k vínu.
user-icon

autor kalfusova

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slané lámání

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena