Slané houbové muffiny

Přinesli jste si z lesa čerstvé hříbky? Zkuste si z nich upéct slané muffiny. Nepohrdnou jimi ani návštěvy! Recept je jednoduchý a vděčný.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a poté na menší kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Na rozehřáté pánvi si necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm cibulku. K ní pak přidáme houby a dusíme zhruba 10 minut, dokud nejsou poloměkké. K houbám přidáme housky nakrájené na kostičky, přilijeme smetanu a žloutky, přidáme špetku soli, tymián, nasekanou pažitku a prolisovaný česnek. Nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.

Formičky na muffiny naplníme připraveným těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Slané houbové muffiny pečeme cca 20 minut dozlatova.

Slané houbové muffiny podáváme jako chuťovku, svačinku, lehkou večeři či pohoštění.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slané houbové muffiny

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká