Slaná lučinová pomazánka

Pomazánka vhodná zejména na tmavé pečivo.


4.36x
15 min

Postup přípravy

Máslo rozpustíme a necháme vychladit, aby nebylo příliš horké. Pepř čerstvě nameleme a balkánský sýr nadrobíme nebo nastrouháme. Pažitku nasekáme nadrobno.

Lučinu v misce rozmačkáme vidličkou a společně se sýrem a máslem vyšleháme. Můžeme šlehat ručně nebo si pomoct šlehačem. Přidáme pažitku, pepř a podle potřeby zředíme mlékem, aby se pomazánka snadněji roztírala.

Slanou lučinovou pomazánku podáváme na tmavém pečivu. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo nakrájenou zeleninou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaná lučinová pomazánka

Zpět na recept