Vaření.czReceptySlaná lučinová pomazánka

Slaná lučinová pomazánka

Pomazánka vhodná zejména na tmavé pečivo.


4.36x
15 min

Ingredience

70 gmáslo
mléko
2 kostkylučina
100 gbalkánský sýr
1.5 lžícečerstvá pažitka
čerstvě mletý zelený pepř

Postup přípravy

Máslo rozpustíme a necháme vychladit, aby nebylo příliš horké. Pepř čerstvě nameleme a balkánský sýr nadrobíme nebo nastrouháme. Pažitku nasekáme nadrobno. Lučinu v misce rozmačkáme vidličkou a společně se sýrem a máslem vyšleháme. Můžeme šlehat ručně nebo si pomoct šlehačem. Přidáme pažitku, pepř a podle potřeby zředíme mlékem, aby se pomazánka snadněji roztírala. Slanou lučinovou pomazánku podáváme na tmavém pečivu. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo nakrájenou zeleninou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaná lučinová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena