Jiná verze tohoto velmi chutného moučníku pro diabetiky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (9x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
10 g
olej
1 špetka
sůl
1 ks
vejce
1 dl
mléko
20 g
droždí
350 g
polohrubá mouka
5 g
cukr
3 porce
tekuté umělé sladidlo Kandisin
Postup přípravy
Z droždí, cukru, části mléka a lžíce mouky připravíme kvásek. Smícháme polohrubou mouku, sůl, vejce, olej, zbytek mléka a umělé sladidlo. S kváskem zaděláme těsto a důkladně jej propracujeme.
Když je těsto vykynuté, zpracujeme je do tvaru bochánku a pečeme ve středně teplé troubě.
Sladká velikonoční bochánek nakrájíme a podáváme, je vhodný i pro diabetiky.