Sladkokyselé zelí

Nakrájené červené zelí dušené se slaninou, jablky, cukrem, červeným vínem, octem, jablky a rozinkami.


3.0664x
45 min

Ingredience

4 plátkyslanina
- -olej
- -sůl
- -skořice
2 kscibule
1 ksjablko
60 grozinky
- -pepř mletý
- -oříšek muškátový
250 mlčervené víno
4 lžíceocet vinný
125 gtřtinový cukr
1 kgčervené hlávkové zelí

Postup přípravy

Na oleji vyškvaříme slaninu dokřupava, zasypeme cukrem a necháme zezlátnout. Přidáme cibuli, zelí nakrájené na nudličky a kostičky jablka, promícháme. Zalijeme víno a polovičku octa, potom rozinky, kmín, skořici, muškát a sůl a pepř. Zakryté dusíme asi půl hodiny. Občas můžeme podlít. Nakonec vmícháme ocet a cukr, prohřejeme a podáváme.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sladkokyselé zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena