Sladké trojúhelníky

Tento dezert rodina jistě uvítá zejména na podzim nebo v zimě, kdy studené počasí přímo volá po kousku něčeho sladkého.


3.1112x
35 min

Postup přípravy

Toustový chléb zbavíme kůrek.

Vejce rozklepneme do mělké nádoby a důkladně je rozšleháme vidličkou s 6 lžícemi mléka a skořicí. Toastový chléb nakrájíme na trojúhelníky a necháme ho chvíli máčet v ochucených vejcích. Postupně tak namočíme všechny trojúhelníky chleba.

Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a oleje. Postupně na ní 2 minuty na každé straně opečeme dozlatova toastový chléb. Podle potřeby přidáváme máslo a olej. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových utěrek, opečený chléb udržujeme teplý.

Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo, přilijeme zbývající mléko a zlatý sirup a vmícháme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Horkou polevou přelijeme opečené trojúhelníky toastového chleba. Sladké trojúhelníky podáváme teplé.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladké trojúhelníky

Zpět na recept