Sladké jáhlové mističky

Takový trochu hokus pokus z toho, co bylo doma. Recept ovšem musel být vegan. Povedlo se. Pozor, hodně sladké a kalorické!


5.03x
45 min

Postup přípravy

Na recept budeme potřebovat jáhlovou směs na dezerty, kterou zakoupíme v prodejnách zdravé výživy. Je to vlastně suchá ochucená směs obsahující jáhly, třtinový cukr, rozinky, kokos a sušenou rostlinnou smetanu.

Datle bez pecek spaříme vroucí vodou a společně s banány rozmixujeme na kaši.

K jáhlové směsi přimícháme 150 ml vody, přidáme lžičku kokosového oleje a rozmixovanou banánovo-datlovou směs. Nakonec přimícháme nadrcené vlašské ořechy.

Směs rozdělíme do olejem vymazaných zapékacích mističek a při 175 °C 30 minut zapékáme.

Sladké jáhlové mističky podáváme jako teplý dezert, který doplníme kopečkem sojové smetany.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladké jáhlové mističky

Zpět na recept