Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

Po určitých zkušenostech vylepšený a zjednodušený recept na výrobu škvarků a sádla v mikrovlnné troubě.


4.47x
15 min

Ingredience

700 gsyrové hřbetní sádlo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Syrové hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky velké asi tak 1,5 x 1,5 cm, vložíme do skleněné varné misky (2,5 - 3,5 litru), přikryjeme skleněnou pokličkou a vložíme do mikrovlnné trouby.

Mikrovlnou troubu nastavíme na výkon 800W a čas na 10 minut. U mikrovlnek bez ukazatele výkonu W, nastavíme kousíček pod maximum a zapneme. Po určitém čase začnou škvarky pukat, vydávat praskavé zvuky a vyškvařuje se z nich sádlo.

Až se mikrovlnná trouba vypne, necháme ji 5 minut odpočívat. V této době opatrně odebereme z varné misky (Pozor, je velmi horká!) naběračkou většinu vyškvařeného sádla a přendáme si ho do misky na sádlo.

Po 5 minutách varnou misku vrátíme do mikrovlnky a tu znovu zapneme na výkon 800W, ale pozor, už jen na 5 minut. Po této době by se mělo znovu vyškvařit nějaké sádlo a škvarky by měly hezky zezlátnout. Škvarky solíme a pepříme raději, až jsou trochu vychladlé.

Škvarky z mikrovlnné trouby se hodí do knedlíků, na knedlíky, do placek a do různých těst, ke chlebu či do polévek. Sádlo je výborné na guláše, na chleba posypané například cibulkou, česnekem, solí. Můžeme je použít také na pečení masa.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.