Škvarkové pagáče jsou koláčky vhodné pro odpolední svačiny.
Hodnocení
4.0
/ 5 (34x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Vejce2 ks
Mléko1 dl
Voda1 dl
Droždí20 g
Hladká mouka 370 g
Vepřový bůček (špek)200 g
Postup přípravy
Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme nasekáme na jemno a se sádlem necháme vychladnout.
Sádlo a škvarky smícháme se 100gr. hladké mouky rozválíme, složíme a dáme do lednice.
Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout.
Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř kvásek vodu a vše promícháme na tažné těsto. Necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko) rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice. Takto postupujeme ještě dvakrát.
Vychladlé těsto nakonec rozválíme na tlustý plát asi 1,5 cm. Kulatým tvořítkem vykrájíme kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout.
Nevím, jestli jsem něco udělala špatně, ale pagáčky byly dobré jen ten den, co jsem je upekla. Na druhý den byly tvrdé jak kámen, což mě moc mrzelo, musela jsem je dát slepicím.
her@
novinka
Ak to niekto budete skúšať s tým vychladnutým cestom, napíšte výsledok.
Už by som aj ja chcela raz upiecť dobré pagáče.
Zatiaľ sa mi nikdy nepodarili k mojej absolútnej spokojnosti.
pkick
pagáče
tenhle recept znám a mám ho po své babičce,ale postup mám jiný a rychlejší.ale jsou opravdu výborné.