Škvarková pomazánka s vejci

Recept na jednoduchou sterilovanou pomazánku, která vydrží.


4.316x
90 min
1×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Nescezené lečo umeleme. V mlýnku taktéž semeleme škvarky.

Do mísy vlijeme lečo a vsypeme škvarky. Přidáme rozklepnutá vejce, hořčici, česnek a podle chuti vegetu a chilli koření. Vše dobře promícháme.

Důkladně omyjeme skleničky od přesnídávky a osušíme je. Naplníme je připravenou směsí na pomazánku, zavíčkujeme a asi 30 minut je zavařujeme. Pak stačí škvarkovou pomazánku uskladnit ve sklepě, nemusíme v lednici.

Škvarková pomazánka nejvíc chutná na tmavém chlebu, ale můžeme ji mazat i na světlé pečivo.
user-icon

autor Heluli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarková pomazánka s vejci

Zpět na recept