Skořicový pstruh

Výborná pochoutka pro ty, kteří milují rybí maso!


4.219x
45 min
1×

Postup přípravy

Pstruha dobře očistíme, opláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Z citronu si vymačkáme čerstvou citronovou šťávu.

Pak pstruha důkladně osolíme, okořeníme grilovací směsí a vnitřek zakapeme citronovou šťávou. Je vhodné nechat ho chvíli uležet, aby maso natáhlo chuť koření a citronu.

Asi po půl hodině pstruha obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se skořicí a ve strouhance.

Na pánvi si rozehřejeme kousek másla s rostlinným olejem (nedojde tak k přepalování másla při smažení) a vložíme připravené porce pstruha. Smažíme postupně z obou stran dozlatova.

Smaženého pstruha podáváme s kari omáčkou, česnekovým dresinkem a podle chuti i s kečupem. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, chléb nebo bramborová kaše, vařené brambory, apod.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicový pstruh

Zpět na recept