Z části vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Z mouky, kvásku, mléka, cukru, másla, jednoho vejce a žloutku zaděláme těsto. Zakryté těsto necháme 2 hodiny kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prohněteme. Těsto si rozdělíme asi na 15 bochánků a necháme je ještě 10 minut kynout.
Na náplň smícháme rozpuštěné máslo s rumem, vanilkovým cukrem, cukrem moučka a s mletou skořicí. Přichystáme si rozinky. Jako náplň můžeme použít i mletý mák s cukrem, povidla, mleté ořechy, co kdo má rád.
Každý bochánek rozválíme na podlouhlý ovál a celý ho potřeme skořicovou směsí. Pokud plníme ořechy či mákem, je lepší ovál před posypáním potřít rozšlehaným vejcem. Celý ovál nakrojíme šikmo ostrým nožem na několik pruhů, ale nedokrajujeme až k okraji. Těsto posypeme rozinkami, poté ovál podélně srolujeme, uděláme z něj uzlík a dáme na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem.
Hotové rolky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 16 - 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
Skořicové rolky po vychladnutí podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.