Skořicové rolky

Recept na kynuté skořicové rolky - koláčky s rozinkami.


5.05x
60 min
1×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
130 gmáslo
1 ksžloutek
0.5 kostkydroždí
4 lžícecukr krupice
250 ghladká mouka
250 gpolohrubá mouka
300 mlplnotučné mléko

na potření

vejce

náplň

1 lžícerum
100 grozinky
4-5 lžiccukr moučka
1 lžícemletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr

Postup přípravy

Z části vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Z mouky, kvásku, mléka, cukru, másla, jednoho vejce a žloutku zaděláme těsto. Zakryté těsto necháme 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prohněteme. Těsto si rozdělíme asi na 15 bochánků a necháme je ještě 10 minut kynout. Na náplň smícháme rozpuštěné máslo s rumem, vanilkovým cukrem, cukrem moučka a s mletou skořicí. Přichystáme si rozinky. Jako náplň můžeme použít i mletý mák s cukrem, povidla, mleté ořechy, co kdo má rád. Každý bochánek rozválíme na podlouhlý ovál a celý ho potřeme skořicovou směsí. Pokud plníme ořechy či mákem, je lepší ovál před posypáním potřít rozšlehaným vejcem. Celý ovál nakrojíme šikmo ostrým nožem na několik pruhů, ale nedokrajujeme až k okraji. Těsto posypeme rozinkami, poté ovál podélně srolujeme, uděláme z něj uzlík a dáme na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem. Hotové rolky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 16 - 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Skořicové rolky po vychladnutí podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.
user-icon

autor Barča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicové rolky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena