Velké hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Rozinky předem namočíme. Rozpustíme máslo a hrušky krátce osmahneme. Přidáme rozinky, cukr, Grand Marnier a citronovou šťávu. Smažíme do změknutí hrušek, ale pozor, nesmíme je rozvařit. Mouku promícháme s vodou, vlijeme do hruškové směsi, provaříme a odstavíme.
Prosejeme mouku se skořicí. Vejce promícháme s ledovou bublinkovou vodou, mlékem, rozpuštěným máslem. Přidáme prosáté suroviny a vymícháme do hladkého těsta. Těsto necháme stát na 15 minut.
Těsto naběračkou naléváme na nepřipalovací pánev vymazanou olejem a pánev nakláníme, aby se těsto dobře rozlilo. Palačinky děláme tenké. Obracíme a smažíme do pěkné zlatavé barvy. Všechno těsto zpracujeme a hotové palačinky udržujeme v teple v alobalu. Na hotové palačinky naneseme hruškovou směs a palačinky pěkně zabalíme. Takto zpracujeme všechny palačinky.
Skořicové palačinky s hruškami podáváme jako chuťovku ozdobenou šlehačkou a čokoládovou polevou.