Skořicové křížaly

Dobrota z jablek pro dlouhé zimní večery.


2.9125x
35 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Nejsou vhodná jablka moučnatá, proto nepoužíváme starší Golden delicious.

Smícháme skořici, cukr a lžíci oleje. Hmotu mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Měsíčky jablek potřeme směsí.

Zbylé dvě lžíce oleje dáme na teflonovou pánev, při 160°C vkládáme měsíčky jablek v jedné vrstvě a obracíme je. Ideální barva hotových skořicových křížal je oranžová.

Skořicové křížaly necháme vychladnout na savém papíru a můžeme jíst.



user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicové křížaly

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Dalmácká
K příležitosti
Recepty na dětskou party