Sladká pochoutka ke kávě nebo k čaji. Recept z listového těsta.
Hodnocení
4.6
/ 5 (11x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Cukr krupice100 g
Skořice mletá50 g
Listové těsto500 g
Postup přípravy
Listové těsto rozkrojíme na poloviny.
Každou polovinu rozválíme na vále posypaném částí cukru na pruh široký 20 cm. Podle potřeby podsypáváme i posypáváme cukrem.
Rozválený pruh poprášíme skořicí a delší strany přeložíme okrajem ke středu pásu. Opět posypeme cukrem a skořicí a složíme na poloviny.
Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta.
Takto připravené těsto nakrájíme na 1 cm široké dílky a skořicová srdíčka naskládáme řeznou stranou na studenou vodou vypláchnutý plech.
Vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C.
Po pěti minutách plech z trouby vyjmeme a každé "srdce" převrátíme. Pracujeme rychle, aby byl plech z trouby co nejkratší dobu. Plech vrátíme do trouby na dalších 5 - 7 minut.