Skořicová srdíčka s čokoládou

Recept na cukroví s příchutí skořice ozdobené bílou čokoládovou polevou.


2.429x
45 min
1×

Postup přípravy

Z hladké mouky, lískových oříšků, cukru moučka, pomerančové šťávy, 1/2 lžičky mleté skořice, kardamonu, žloutku a másla vypracujeme těsto. Kardamon můžeme nahradit zázvorem. Já sehnala kardamon náhodou na trzích. Těsto necháme vychladit nejméně 2 hodiny ve fólii v lednici.

Z vyváleného těsta tak na 1/2 cm vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vodou, posypeme skořicí a cukrem moučka.

Srdíčka pečeme tak 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Cukroví necháme vychladnout. Polevu v sáčku rozpustíme podle návodu, ustřihneme roh a zdobíme srdíčka.

Skořicová srdíčka s čokoládou servírujeme na sváteční stůl a vychutnáváme.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicová srdíčka s čokoládou

Zpět na recept