Skořicová bábovka

Pracnější, ale vynikající kynutá bábovka s chutí i vůní skořice.


4.327x
0 min
1×

Postup přípravy

Polohrubou mouku, droždí, sůl, vejce a lžíci cukru prohněteme s vlažným mlékem a těsto přikryté utěrkou necháme 45 minut kynout.

Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny a přimícháme k těstu. Opět přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.

Skořici a cukr smícháme. Navlhčenou měchačkou vykrajujeme z těsta "noky", které obalujeme ve skořicovém cukru a vkládáme do vymazané a vysypané formy. Zbylým skořicovým cukrem bábovku posypeme, přikryjeme utěrkou a necháme opět 30 minut kynout.

Ztuhlé máslo nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jím bábovku. Skořicovou bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 - 60 minut na 200 °C. Před koncem pečení můžeme bábovku přikrýt plátem alobalu - proti spálení.

Vychladlou skořicovou bábovku nakrájíme a podáváme sypanou skořicovým cukrem nebo čokoládovými hoblinkami.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicová bábovka

Zpět na recept