Polohrubou mouku, droždí, sůl, vejce a lžíci cukru prohněteme s vlažným mlékem a těsto přikryté utěrkou necháme 45 minut kynout.
Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny a přimícháme k těstu. Opět přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
Skořici a cukr smícháme. Navlhčenou měchačkou vykrajujeme z těsta "noky", které obalujeme ve skořicovém cukru a vkládáme do vymazané a vysypané formy. Zbylým skořicovým cukrem bábovku posypeme, přikryjeme utěrkou a necháme opět 30 minut kynout.
Ztuhlé máslo nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jím bábovku. Skořicovou bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 - 60 minut na 200 °C. Před koncem pečení můžeme bábovku přikrýt plátem alobalu - proti spálení.
Vychladlou skořicovou bábovku nakrájíme a podáváme sypanou skořicovým cukrem nebo čokoládovými hoblinkami.