Skořicová bábovka

Pracnější, ale vynikající kynutá bábovka s chutí i vůní skořice.


4.327x
0
1×

Ingredience

170 gmáslo
2 ksžloutek
100 gcukr krupice

těsto

špetkasůl
3 ksvejce
150 mlmléko
1 lžícecukr krupice
400 gpolohrubá mouka
1 balíčeksušené droždí

drobení

30 gmáslo

na obalení

1 lžíceskořice
100 gcukr moučka

na ozdobu

čokoláda
skořicový cukr

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Polohrubou mouku, droždí, sůl, vejce a lžíci cukru prohněteme s vlažným mlékem a těsto přikryté utěrkou necháme 45 minut kynout. Máslo, žloutky a cukr ušleháme do pěny a přimícháme k těstu. Opět přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Skořici a cukr smícháme. Navlhčenou měchačkou vykrajujeme z těsta "noky", které obalujeme ve skořicovém cukru a vkládáme do vymazané a vysypané formy. Zbylým skořicovým cukrem bábovku posypeme, přikryjeme utěrkou a necháme opět 30 minut kynout. Ztuhlé máslo nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme jím bábovku. Skořicovou bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 50 - 60 minut na 200 °C. Před koncem pečení můžeme bábovku přikrýt plátem alobalu - proti spálení. Vychladlou skořicovou bábovku nakrájíme a podáváme sypanou skořicovým cukrem nebo čokoládovými hoblinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena