Skordalia

Brambory rozmixované s česnekem a olejem na pyré, které podáváme s paprikami a cibulí.


3.0724x
60 min

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme je doměkka. Potom je oloupeme, pokrájíme na kostky a necháme vychladnout. Česnek rozšleháme v mixéru spolu s 60 ml vody, brambory a strouhanými mandlemi. Postupně všleháme tolik oleje, až se vytvoří krémové pyré. Ochutíme ho citronovou šťávou, octem, osolíme a opepříme a necháme vychladit. Papriky a cibuli nakrájíme na malé kostičky a podáváme s bramborovým pyré na míse.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skordalia

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Řecká