Siven po selsku

Selský siven přelitý vinnou omáčkou.


2.9921x
30 min

Ingredience

sůl
2 lžícemáslo
1 kscibule
150 mlvoda
600 gsiven
bobkový list
100 mlbílé víno
1 lžičkahladká mouka
60 gkořenová zelenina
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy

Připravíme si základ omáčky. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme. Cibuli nasekáme najemno, zeleninu nakrájíme na kostičky.

Do vhodné nádoby nalijeme bílé víno a vývar. Přidáme zeleninu, cibuli a koření. Základ na omáčku vaříme do změknutí zeleniny.

Sivena nakrájíme na porce a osolíme, vložíme do vařícího základu a zvolna vaříme doměkka. Měkké porce sivena vyjmeme. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozmícháme a povaříme. Poté omáčku přecedíme.

Sivena po selsku rozdělíme na talíře a každou porci přeléváme vinnou omáčkou. Vhodnou přílohou k sivenovi jsou brambory nebo čerstvé bílé pečivo.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Siven po selsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.