Netradiční omáčka z čerstvých šípků je nejlepší ke zvěřině. Recept zvládnete levou zadní a vážně si pochutnáte.
2 dl | vývar |
150 g | šípky |
1 dl | červené víno |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
máslo | |
hřebíček | |
hladká mouka | |
citronová šťáva |
Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme tak sametovou šípkovou omáčku. Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině.
Foto: Shutterstock.com
Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa
Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.
Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena