Silná křenová polévka

Tato vynikající polévka je nejen velice chutná, ale také zdravá. Doporučuji podávat jako prevenci před chřipkou a nachlazením.


2.1104x
75 min

Postup přípravy

Vepřové koleno omyjeme, očistíme od štětin a vložíme do papinového hrnce, zalijeme vodou, aby bylo ponořené a přidáme bobkový list, celé nové koření , celý pepř. Až je koleno měkké vyjmeme jej a obereme maso, které nakrájíme na kostičky. Do vývaru přidáme čerstvě nastrouhaný křen, nastrouhaná jablka a povaříme (můžeme trochu naředit převařenou vodou). Ochutíme octem, cukrem a špetkou soli – chuť má být navinulá. Do hotové křenové polévky vložíme pokrájené kousky masa. Ihned podáváme, přikusujeme čerstvý chléb. Tento recept se dědí v naší rodině z generace na generaci - je to učiněný poklad.
user-icon

autor Zdeni

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Silná křenová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena