Sendvič s vepřovou panenkou

Snadný recept na chuťovku s jemnou vepřovou panenkou, kterou podáváme v plátcích opečené veky s ochucenou majonézou, salátem a rajčaty.


4.19x
35 min

Postup přípravy

Panenku omyjeme, osušíme a očistíme od blan. Na papír nebo prkénko nasypeme hrubou sůl a čerstvě mletý černý pepř a maso v této směsi ze všech stran obalíme. Veku nebo bagetu nakrájíme šikmým řezem na silnější plátky, které osolíme, pokapeme olejem a z obou stran opečeme na roštu dozlatova. Nať jarní cibulky nakrájíme na drobná kolečka. Majonézu prošleháme s hrubozrnnou hořčicí. Listy salátu natrháme na kousky a rajčata nakrájíme na plátky.

Panenku opečeme na oleji ze všech stran do zlatohnědé barvy. Opečenou panenku zabalíme do alobalu, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a přibližně 15 minut necháme dopéci. Po vyjmutí z trouby necháme maso ještě dalších 5 - 8 minut odpočinout. Pak maso nakrájíme šikmo na tenčí plátky, kterými plníme sendviče.

Plátek veky potřeme hořčicovou majonézou, poklademe masem, rajčetem, opět zakápneme majonézou a posypeme cibulkou. Nakonec přidáme listy salátu a přiklopíme dalším plátkem opečené veky.

Sendviče plněné vepřovou panenkou a čerstvou zeleninou podáváme jako teplou chuťovku, svačinku či večeři.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sendvič s vepřovou panenkou

Zpět na recept