Selský závin

Jeden z dalších nápadů na sekanou trochu jinak.


4.824x
75 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
2 ksvejce
mletý pepř
2 kssterilované okurky
2 ksvejce natvrdo
1 ksdomácí klobása
1 kgmleté vepřové maso

na potření

vejce

Postup přípravy

K mletému masu přidáme vejce, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Směs rozetřeme na pečící papír na šířku asi 30 cm, do středu dáme po délce rozkrojenou klobásu, na ni položíme půlky vajec a mezery vyplníme okurkami nakrájenými na nudličky. Pomocí papíru zformujeme závin, okraje přitiskneme a přendáme ho do vymazaného pekáče. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme a pečeme cca 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 °C. Selský závin podáváme s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou.
user-icon

autor Macho


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selský závin

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena