Selské fazole nakyselo

Velmi chutný recept z Moravského Slovácka.


4.888x
60 min
5×

Postup přípravy

Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou, namočíme přes noc do vody a druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka.

Jemně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dorůžova, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme prochladlým vývarem, uvedeme do varu a vaříme nejméně 20 - 30 minut. Do povařené směsi přidáme scezené fazole, osolíme, podle chuti okyselíme octem a znovu krátce povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme nadrobno nasekaným mladým koprem.

Selské fazole nakyselo můžeme podávat samostatně nebo i s chlebem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selské fazole nakyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká