Selská polévka

Výborná a velice zdravá polévka, do které přidáváme řapíkatý celer, brambory a česnek!


3.0688x
150 min

Postup přípravy

Slepici rozdělíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme 2.5 l vody. Uvedeme do varu, sebereme pěnu, přidáme sůl, pepř a nové koření, cibuli v celku a vaříme na mírném ohni asi 1.5 – 2 hodiny. Očistíme mrkev, cibuli, česnek a brambory. Mrkev na nudličky, cibuli a česnek nadrobno, celerové řapíky na plátky. Brambory na čtvrtky, rajčata oloupeme a na kostičky. Na másle opečeme cibuli, přidáme mrkev. 30 minut před koncem varu vyjmeme z polévky cibuli, česnek a koření a přidáme cibuli s mrkví, celer a brambory. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme těstoviny a rajčata. Povaříme asi 10 minut a sejmeme z ohně. Do hotové polévky vmícháme česnek a petrželku.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Selská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena