Selská polévka

Výborná a velice zdravá polévka, do které přidáváme řapíkatý celer, brambory a česnek!


3.0688x
150 min

Postup přípravy

Slepici rozdělíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme 2.5 l vody. Uvedeme do varu, sebereme pěnu, přidáme sůl, pepř a nové koření, cibuli v celku a vaříme na mírném ohni asi 1.5 – 2 hodiny. Očistíme mrkev, cibuli, česnek a brambory. Mrkev na nudličky, cibuli a česnek nadrobno, celerové řapíky na plátky. Brambory na čtvrtky, rajčata oloupeme a na kostičky. Na másle opečeme cibuli, přidáme mrkev. 30 minut před koncem varu vyjmeme z polévky cibuli, česnek a koření a přidáme cibuli s mrkví, celer a brambory. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme těstoviny a rajčata. Povaříme asi 10 minut a sejmeme z ohně. Do hotové polévky vmícháme česnek a petrželku.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selská polévka

Zpět na recept