Sekaná z vepřového a hovězího masa

Sekaná se může jíst teplá i studená. Na oběd i jako pohoštění pro návštěvu.


4.36x
120 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2-3 lžícemajoránka
1 kscibule
3 ksrohlík
300 gmleté hovězí maso
300 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

strouhanka
mléko
sádlo
voda

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužky česneku prolisujeme nebo na prkénku rozetřeme nožem.

V míse smícháme mleté vepřové a hovězí. Přidáme cibuli, česnek, namočené rohlíky, 2 - 3 polévkové lžíce majoránky, osolíme, opepříme. Do mísy rozklepneme 2 vejce a přisypeme nejprve 1 naběračku strouhanky a důkladně zpracujeme. Podle potřeby můžeme přidat ještě 1 naběračku strouhanky tak, aby nám vznikla šiška. Rukou namočenou ve studené vodě ji uhladíme.

Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj šišku masa. Do pekáčku přilijeme trochu vody a sádla. Sekanou z vepřového a hovězího masa vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Vždy po 1/2 hodině přelijeme sekanou výpekem.

Sekanou z vepřového a hovězího masa podáváme s bramborou kaší a sterilovanou okurkou. Nebo sekanou za studena nakrájenou na plátky přichystáme s chlebem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná z vepřového a hovězího masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena