Houbová sezóna je tady a vy můžete vyzkoušet úplně bezmasou, pouze houbovou sekanou.
1 ks | vejce |
250 ml | mléko |
4 lžíce | sádlo |
800 g | houby |
2 ks | cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
zelená petrželka | |
podle potřeby | |
strouhanka | |
na potření | |
1 | bílek |
Houby očistíme a rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme. Cibuli zpěníme na rozehřátém sádle (3 lžíce sádla), přidáme houby, malé množství vody, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vodu z hub necháme odpařit. Houby odstavíme a necháme chvíli chladnout. Housky namočíme na pár minut do mléka. Petrželku jemně nasekáme. Namočené housky vymačkáme a přidáme je k houbám. Přisypeme petrželku, koření podle chuti, vejce a důkladně vše promícháme. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou. Z houbového těsta vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli 1 lžíci sádla. Sekanou potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě, za občasného podlévání, dozlatova. Houbovou sekanou necháme mírně vychladnout, pak teprve porcujeme. Houbovou sekanou podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou nebo s bramborovou kaší. Do sekané můžeme přidat podle chuti i česnek s majoránkou.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena